Poměrně v tichosti a bez nějakého většího humbuku kolem byl představen nový dron DJI Mavic Air 2 a byla by škoda si jej nepředstavit. Oproti předchůdci nabídne mnohem větší výdrž a také několik nových funkcí.

DJI Mavic Air 2 – výdrž 34 minut a 10 km dosah

DJI Mavic Air 2 se výbavou i cenou řadí mezi nedávno představený DJI Mavic Mini a drony Mavic 2 Pro a Zoom. Čím nad těmito drony ale nový Air vyčnívá je výdrž na baterii, která je za optimálních podmínek až 34 minut. Větší výdrž má na svědomí několik faktorů a jedním z nich je nárůst kapacity baterie na 3500 mAh. To se projevilo i na rozměrech, které narostli na z 83 x 168 x 49 mm na 97 x 180 x 84 mm ve složeném stavu a ručička váhy se zastavila na 570 gramech. Maximální dosah je 10 km a přenos probíhá prostřednictvím technologie OcuSync 2.0, která je mnohem spolehlivější než přenos přes Wi-Fi.

Jako další se podíváme na kamerku, která má maximální rozlišení 4K/60 fps. Využít lze i slow motion při FullHD rozlišení a 240 snímcích za sekundu. Hlavní roli zde hraje snímač o velikosti 1/2″ s úhlem záběru 84° a clonovým číslem f/2.8. Jeho rozlišení je 12 MPx, ale pořídit lze i fotografie o rozlišení 48 MPx, jenž jsou složeny z několika snímků. Výstupní formát je RAW a JPEG. Snímky se ukládají na interní 8 GB úložiště, které lze dále rozšířit microSD kartou. Bitrate je 120 Mbps.

K bezpečnosti letu přispívá hned několik systémů. Jedním z nich je i APAS 3.0, který slouží pro 3D mapování okolí a detekci překážek. Dále je zde i přítomnost systému ABD-S, díky kterému budete mít informaci o letadlech v okolí, která jsou tímto systémem také vybavena. Nechybí ani několik autonomních režimů jako je sledování překážek nebo POI.

DJI Mavic Air 2

Nového designu se dočkal i vysílač, kde se nově smartphone upevní na horní stranu. Do ovladače se vejde smartphone s maximálními rozměry 180 × 86 × 10 mm.

Jak si DJI tento dron cení? Za základní balení je to 849€ a za balení Fly More Combo pak 1049 €. Dron půjde do prodeje během května, ale předobjednat si jej můžete už teď a to přímo u výrobce v DJI Store.

DJI Mavic AIR 2 Fly More Combo - obsah balení
DJI Mavic Air 2 Fly More Combo – obsah balení