Už dlouho tady nebyla žádná droní novinka, u které bych věřil že bude lepší než DJI Mavic. To se teď změnilo a společnost Fimi, která dříve spolupracovala s Xiaomi na výrobě Xiaomi Mi Drone 4K, ukázala nový Fimi X8 SE. Jde tak o druhou novinku tohoto výrobce za posledních pár dnů, protože nedávno byl představen dron Fimi A3, který má být konkurentem pro Sparka.

Fimi X8 SE je se svými rozměry 204 x 106 x 72,6 ve složeném stavu a váhou 790 gramů opravdovým prckem, kterého můžete mít stále u sebe. Zaujmou i skvělé parametry a to třeba stabilizovaná 4K kamera, jenž natáčí v maximálním rozlišení 4K/30fps při maximálním datovém toku 100Mbps. Úhel záběru je 78,8°, rozlišení snímače 12 MPx a nechybí ani možnost fotit do RAW.

Skvělý je i dosah, který je za ideálních podmínek až 5 km. Výškový limit je nastaven na 500 metrů a udávaná výdrž na 4500 mAh baterii je krásných 33 minut.

Přesný a bezpečný let zajistí přítomnost GPS, Glonass a vizuální poziční systém. Dle některých informací by měl dron disponovat i předními senzory pro rozpoznání překážek. Sám výrobce se o nich ale na webu nezmiňuje.

Samotný ovladač váží 370 gramů a je napájen integrovanou baterií s kapacitou 3900 mAh. Ovladač není osazen vlastním displejem a tak je nutné využít vlastní smartphone, který se vloží do těla ovladače.

Dron Fimi X8 SE je již v předprodeji na Gearbestu za 499 dolarů. Rozesílání k zákazníkům by mělo proběhnout na začátku února.