Poté, co se s velkou pompou vloni na droní nebe vydal výrobce akčních kamer GoPro, z něho poměrně brzy opět spadl. Všechno si u nás můžete pěkně popořadě přečíst až po jejich stažení z prodeje po několika nahodilých pádech. Čeká nás velký návrat GoPro?

Návrat GoPro – chtějí opět vzhůru a my ho tam chceme také

Společnost GoPro vyráběla a stále vyrábí skvělé akční kamery Hero. Tyto dodávala i jednomu z nejoblíbenějších výrobců dronů na světě, společnosti DJI. Po nějakém čase se rozkmotřili a každý se vydal (snad natruc) i cestou toho druhého. Společnost GoPro přišla na trh se zajímavým konceptem létající, skládací kamery s odnímatelným gimbalem a samozřejmě i kamerou. DJI pak přišli s něčím obdobným, ale díky svým zkušenostem o něco vybavenějším. Osobně považuji GoPro Karmu za létající kameru a DJI Mavic Pro za skládacího drona s kamerou.

No a nyní přichází čas, kdy na nás GoPro bude chtít s něčím vyrukovat. Moc se toho zatím neví a tak nám nezbývá, než čekat, co to vlastně bude. Vrátí se původní model, ale opravený? Půjde o inovovaný model? Bude se jednat o něco zbrusu nového? Čas letí jako závodní dron a po loňských nemalých investicích do marketingu a PR by nebylo od věci přijít s něčím funkčním co nejdříve. Lidé pak rychleji zapomenou na předchozí nezdar. Více bychom se měli dozvědět již v průběhu příštího měsíce.

Jedním z ambasadorů společnosti GoPro je usměvavý sympaťák a poslední mistr světa v Rallycrossu Mattias Ekström. Ten tohoto dokázal dosáhnout se svým soukromým týmem EKS na voze Audi S1. Mimoto například jezdí a vysoko se pravidelně umisťuje v šampionátu DTM. A tak si zde dovolím přihodit i jedno video z této spolupráce a vás nechám popřemýšlet, zda i zde byl k některým záběrům využit GoPro Karma.

Tak trochu doufám, že budou chtít dohnat ztracené prodeje například dumpingovou cenou, protože já už šetřím a věřím v pompézní návrat GoPro zpět na nebe. A co vy? Dáte GoPro šanci? Líbí se vám tato myšlenka a koncepce? Máte nějaké informace, které by nás mohli zajímat? Neváhejte se s námi podělit.