Společnost Xiaomi sklidila velký úspěch s dronem Xiaomi Mi Drone 4K, který se, jako jeden z mála, může srovnávat s drony DJI řady Phantom. Doba ale pokročila a dnes už jsou v kurzu mnohem menší drony a jedním z nich je i Xiaomi FIMI A3, který je dostupný v akci za 239,99$.

Výbavou se Xiaomi Fimi A3 podobá asi nejvíce Sparkovi, pro nějž může být důstojným soupeřem. Rozměry dronu jsou 285 x 229 x 69 mm a váha je 560 gramů, což je oproti Sparku s váhou 300 gramů a rozměry 143 x 143 x 55 mm docela velký rozdíl. Xiaomi A3 za to ale nabídne vyšší výdrž na baterii, jenž by měla být až 25 minut.

Kamerka má rozlišení 8 MPx a poradí se záznamem videa ve FullHD/30 fps s maximálním datovým tokem 60Mbps. Kamerka je stabilizována ve 2 osách mechanickým gimbalem a třetí osa je pak stabilizována elektronicky, stejně jako u Sparka.

Xiaomi FIMI A3

Pro snadný let je k dispozici hned několik funkcí, které vrátí dron bezpečně zpět k vám a to jak v případě výpadku signálu, tak i v případě vybití baterie. Tyto funkce vyžadují poziční systém, který zajišťuje jak GPS, tak i GLONASS.

Ovladač k dronu má integrovaný displej, jenž má rozlišení 480 x 272 pixelů a úhlopříčku 4.3 palce. Přenos obrazu je funkční až na 1 km a snadno ho dostanete do FPV brýlí a nebo monitoru, což je velká výhoda.

Kromě toho je k dispozici DIY port, kam lze připojit další LED osvětlení a servo motor a další doplňky, jenž by se brzy měli objevit na trhu.

Xiaomi Fimi A3 se dvěma bateriemi stojí jen 239,99. Stačí jen použít slevový kód 24HFIMIA32. Kupujte zde.