Máme zde další novinku z našeho světa, kde nemáme pevnou půdu pod podvozkem. PowerRay nepatří do skupiny lítáků, ale méně častých plaváčků a tak jej nebudeme nikterak diskriminovat a také si jej ve zkratce představíme. Kromě podvodního asistenta pro rybáře jej bude možné použít i k průzkumu dna v mělkých vodách.

PowerRay za vás ryby i naláká

Společnost PowerVision si pro nás přichystala další netradiční produkt a tentokrát najde uplatnění pod vodní hladinou. Jeho použití je možné ve sladkovodním prostředí, ale i v mořském. Pointou při konstrukci byla myšlenka k obsazení části trhu, kde je zatím prostor. Létající drony dnes využívá kdejaký myslivec, tak proč by nemohli mít své i rybáři? Ponořit se může až do hloubky 30m pod hladinu a to až po dobu 4 hodin.

Do těla dronu je veden kabel skrze konektor a tímto kabelem vede signál do antény, jež by mohla i umět plavat na hladině. K dispozici je aplikace pro Android i iOS. Tento plaváček je vybaven integrovaným 12Mpx 4K UHD snímačem a straming obrazu probíhá při rozlišení 1080p. V burst módu je schopen pořizovat až 5 snímků za vteřinu. Přítomen je slot pro paměťové karty až do kapacity 32GB. S tímto zařízením by měl být obraz komunikován skrze WiFi.  Díky instalované aplikaci můžete ovládat kameru i robota samotného.

Ve výbavě je přítomen například sonar PowerRay FishFinder, který umožňuje detekovat ryby až do hloubky 40 metrů. Integrované modré světlo by mělo lákat rybky do svého zorného pole. Tento model je vybaven i takovým tykadlem, podobně jako i Ďas Mořský. Akorát na konci tykadla může být veden vlasec s návnadou a vy u svého mobilu můžete číhat na svůj budoucí úlovek. Další zajímavostí u tohoto kousku bude možnost sledování obrazu a dokonce i řídit jeho pohyb pomocí VR brýlí. Globální předprodeje začínají 27.2.2017, ale cena zatím není známá. Ví se ale, že by měl by být k dispozici nejen v bílé, ale i v červené barvě.

 

Zdroj: PowerVision