Již tak poměrně početná skupina oblíbených selfie dronů se nám i nadále rozrůstá. A Feima Robotics J.ME selfie dron je navíc vybaven dvou osým gimbalem s 4K kamerou. Také své potenciální zákazníky láká na kompaktní tělo se skládacími rameny, dlouhou dobou letu na jedno nabití, pozičním systémem, hlasové ovládání a další vychytávky.

Feima Robotics J.ME selfie skládačka

I tato kvadroptéra pokračuje na vlně oblíbených lítáků, které používají SoC z mobilních telefonů. Zde je použito 64bitové deseti jádro Helio X20 od Mediateku s 3GB RAM a 32GB interní paměti. Celé toto zařízení je koncipováno All-in-one, ale oproti SMD Red Arrow nedisponuje vlastním displejem. Ale rozdílů je mnohem více a prakticky míří na jiného potenciálního zákazníka. Jste jím právě vy? To samozřejmě záleží na tom co chcete a kolik jste ochotní za to utratit.

Na dvou osém gimbalu je umístěna kamera, která je schopna pořizovat videa o rozlišení 4K a 30fps. Pořídíte s ní také 12Mpx fotky. Výstup z kamery můžete v reálném čase vidět na displeji svého mobilního zařízení o rozlišení 720p a do vzdálenosti 100m. Své výtvory můžete okamžitě sdílet pomocí stisknutí tlačítka na sociálních sítích. Ovládání probíhá právě skrze displej vašeho mobilu či tabletu. Do další softwarové výbavy patří například Waypoints, POI, jednotlačítkový vzlet a přistání nebo Follow Me. Poziční systém je zde zastoupen použitím technologie GPS. Pokud však tento nemá signál, je dron vybaven i optickým a ultrazvukovým snímačem, které umožňují bezpečný let.

Díky čtyř článkovému akumulátoru s kapacitou 3000mAh by měla tato koptéra vydržet ve vzduchu až 23 minut. Evidentně se tedy jedná o další nástroj k pořizování vašich dronie stejně, jako třeba Wingsland S6 (který jsme doporučovali v dronech do 500USD), Geniusidea Follow, Vantage Robotics Snap, Onagofly 1 Plus, Hover Camera, Zerotech Dobby (či připravovaný nástupce) nebo také Yuneec Breeze (opět nej drony do 500USD) a mnoho, mnoho dalších.

Pokud vás tento dron zaujal, můžete si jej objednat z eshopu Geekbuying, kde lze k němu objednat i nějaké to příslušenství.