Čínský startup Dobby přišel s něčím, co zaujme. Zaujme velikostí a skladností. Je to prostě dron, který v klidu strčíte do kapsy kalhot a vyrazíte kamkoliv. Cena tohoto zařízení se pohybuje kolem 260 dolarů nebo, chcete li, kolem 233 €. Dobby se vlastně snaží oslovit ty, kteří nemají až tak vysoké nároky, aby si kupovali Mi Drone od Xiaomi.

Tento kompaktní “mini dron” má rozměry 135 x 67 x 36,8 mm při celkové váze jen 199 gramů a je osazen čtyřmi rotory, umístěnými na výsuvných (skládacích) ramenech. Vše je řízeno čtyř jádrovým procesorem Snapdragon 801 s 2 GB RAM. Pro ukládání fotografií nebo 4K videa z 13 megapixelové kamery je k dispozici 16 GB ROM. Samozřejmě i Dobby disponuje Wi-Fi konektivitou, GPS + GLONASS a aplikací pro chytré telefony, pomocí které můžete tento dron ovládat.

Momentálně se DOBBY stále nachází v období shánění finančních prostředků, a to hlavně pomocí crowdfundingové kampaně. Za jak dlouho a jestli vůbec ho spatříme, to nám ukáže čas. Nicméně v oblasti rekreačního využití dronů by to byl jistě záslužný počin a my se na něj těšíme.

[zdroj]